Smrt mladića Fahrudina Skarepa (22), kog je tokom akcije sprečavanja nelegalne trgovine (koje nije bilo) u selu Dolovo upucao policajac R.B. iz Tutina, digla je na noge stanovnike ovog grada. Najavljen je protest građana koji zahtijevaju da se istraži smrt mladića.

Viši sud u Novom Pazaru, na prijedlog Višeg tužilaštva, odredio je pritvor do 30 dana policajcu iz Tutina R.B. koji se sumnjiči da je u noći između petka i subote ubio Skarepa.

On se tereti da je izvršio krivično djelo ubistvo iz člana 113 Krivičnog zakonika za koje je zaprećena kazna zatvora od pet do 15 godina.

“Tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda predložilo da se R.B. odredi pritvor jer bi boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticajem na svjedoke, jer mu se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela za koje je zaprijećena kazna zatvora preko deset godina, a težina posledice dela je dovela do uznemirenja javnosti”, stoji u saopštenju Tužilaštva, koje je i dalo naredbu za pokretanje istrage protiv osumnjičenog policajca.

Kako nezvanično saznajemo, R.B. je prilikom saslušanja u policiji i Višem tužilaštvu odbijao da odgovara na postavljena pitanja, braneći se šutanjem.

Događaj iz noći između petka i subote izazvao je bijes javnosti u Tutinu koja većinom smatra da je policija prekoračila ovlašćenja i bez potrebe pucala i usmrtila njihovog sugrađanina.

IZVOR: Blic.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here