Srbija u narednih šest mjeseci treba da riješi otvorena pitanja koja presudno utiču na budućnost zemlje i stabilnost cijelog regiona, kazao je predsjednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović.

– To je teret koji generacije prije nas nisu mogle da iznesu i nestale su pod pritiskom okolnosti na koje nisu imale hrabrosti da utiču ili su bile prinuđene da se pred problemima povlače. Moramo da preuzmemo odgovornost za milion Srba u Republici Srpskoj koji treba da žive sa dva miliona Bošnjaka poslije presude iz Haga, gdje je Ratko Mladić osuđen za genocid, dok Milorad Dodik crta flomasterima granice onako kako ih on zamišlja – navodi Jovanović, prenosi Danas.rs.

Dodao je da je jasno da u Srebrenici nije suđeno srpskom narodu, ali da jeste Mladiću, jednom vremenu i jednoj politici koja ima svoje protagoniste i korjene u današnjem trenutku.

– Nalazimo se u dezorijentisanom svijetu koji nikada nije imao manje razumijevanja za nas, suočen sa sopstvenim problemima za koje nema rješenja. Umjesto jalovosti unutar srpske politike i spletkarenja koje dodatno dijeli ovako nesretno društvo, potrebno je ponuditi oslonce moderne, evropske Srbije koja neće ćutati na presudu u Srebrenici, bježati od kosovskog problema i neće se ponašati nezrelo dok su pred nama izazovi od kojih presudno zavisi budućnost naše djece – kazao je Jovanović.Izvor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here