Troje ljudi je ranjeno iz vatrenog oružja u blizini sjedišta američke Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA) u Marylandu, a jedna osoba je uhićena, objavili su u srijedu lokalni mediji.

Vatrogasne i policijske službe ranije su objavile na Twitteru da odgovaraju na moguću pucnjavu izvan kampusa Agencije u Fort Meadeu, prenosi Hina. 

Obližnja autocesta je zatvorena u oba smjera zbog policijske istrage, objavio je ured za javna pitanja tog područja.

Američke vlasti priopćile su da policija istražuje “incident” koji se dogodio na prostoru sjedišta NSA, javio je lokalni Baltimore Sun.

Televizijske postaje Fox i CBS News prikazale su snimke na kojima se vidi crno terensko vozilo parkirano u blizini ulaza u kompleks NSA, a na vjetrobranu su rupe koje izgledaju kao da su od metaka.

Donald Trump obaviješten

Vozilo se nalazi na kraju slijepe ulice koja je ograđena s jedne strane betonskom ogradom, a ogradom od lanaca kod samog ulaza.

Navodi se da glasnogovornik sjedišta NSA nije potvrdio pucnjavu niti da se vozilo nalazi na ulazu u kompleks, ali jest da je jedna osoba ozlijeđena, ne precizirajući gdje je prevezena.

Iz Bijele kuće je priopćeno da je predsjednik SAD-a Donald Trump obaviješten o incidentu.

Podsjeća se da su u ožujku 2015. dvije osobe pokušale terenskim se vozilom probiti kroz ogradu ovog kompleksa koja je pod velikim osiguranjem, pri čemu su policajci ubili jednu od osoba u vozilu.

Prema tadašnjim navodima medija, ove osobe su ili pogrešno skrenule ili su koristile drogu.

Izvor: Agencije

Izvor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here