Na prozorima zgrade Općine Istočno Novo Sarajevo u petak, 23. februara, pojavili su se plakati s likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

BHRT prenosi da su plakati istaknuti na općinskoj zgradi, objektu u kojem prostorije imaju i Rukometni klub Slavija, Zanatsko preduzetnička komora regije Istočno Sarajevo, Centrotrans Istočno Sarajevo, te Boračka organizacija Istočno Sarajevo.

Reagujući na informaciju – načelnik općine Ljubiša Ćosić kazao je da plakati neće biti uklonjeni, nego će u ponedjeljak, 25. februara, biti nalijepljene nove fotografije – u boji.

– Ratko Mladić bio je general Vojske Republike Srpske, vojske u kojoj su bili naši očevi, braća i prijatelji koji su branili, odbranili i na kraju stvorili Republiku Srpsku – kazao je Ćosić, prenosi N1.

Ćosić je dodao da su te fotografije nalijepljene u periodu kada se očekivala presuda Mladiću pred Haškim sudom, koji je, kako kaže, očigledno donio političku presudu, te da su te fotografije bile vid podrške.

– Ako naše kolege Bošnjaci i Hrvati misle da su u pravu kada prave ovakve priloge i konstantno nas osuđuju za neke činove, onda su se grdno prevarili – naglasio je Čosić.

Ćosić je istakao “da i njega, kao čovjeka, vrijeđa to što kada prolazi kroz Federaciju BiH na slobodi vidi brojne zločince koji su počinili zlodjela nad srpskim narodnom, a za to nikada nisu kažnjeni”.

– Mi na svome možemo raditi ono što mi hoćemo, jer je to naše. Ja nikada neću lijepiti ni podržati lijepljenje bilo kakvih plakata na teritoriji FBiH i drugih općina, ali ono što je naše to ću uvijek podržavati i braniti – poručio je Ćosić.Izvor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here