Kako je najavljeno iz EU info centra, u Svečanoj sali novopazarskog Kulturnog centra biće prikazano šest filmova iz iz Danske, Francuske, Grčke, Kipra, Slovačke i Švedske.

Festival počinje projekcijom „Stokholmskih priča“, drame koja prati živote petoro ljudi čiji se životni putevi ukrštaju tokom pet kišnih novembarskih dana.

U utorak je na repertoaru film pod naslovom “Klučevi, kuća, ogledalo”, priča o bračnom paru u staračkom domu i neobičnom novom stanaru koji se doseljava u sobu pored njih.

Film “Tišina” koji prati mladu opersku pevačicu u pokušaju da vrati svoj glas na programu je u sredu,17. januara. 

Projekcija “Slobode pod teretom” o planinskim nosačima koji se penju sa zalihama na leđima svaki dan zakazana je za dan kasnije.

Film pod naslovom “Vidi svet” o dve mlade devojke koje se vraćaju iz vojne službe u Avganistanu biće prikazan u petak veče.

Festival evropskog filma u subotu će zatvoriti “Član porodice” o bračnom paru kojem deda pomaže od svoje penzije. Kada deda iznenada umire, oni odlučuju da ćute o tome kako bi i dalje dobijali njegovu penziju.

Festival evropskog filma se održava u organizaciji Delegacije Evropske unije, EU info centra i Kulturnog centra Novi Pazar.

Sve projekcije počinju u 20 sati, a ulaz je besplatan.

(Beta)Izvor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here