Banjalučki SDP želi da kandiduje poznatog glumca Enisa Bešlagića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima. Odluku, za koju su rekli da je donesena “uz saglasnost drugarica i drugova”, objavili su na Fejsbuku.

Glumac je, u SMS prepisci, na pitanje ATV-a prvo odgovorio sa “ne hvala”. Ostao je nedorečen da li je to odgovor kandidaturi ili našem pitanju ali je zato bio mnogo jasniji u drugoj poruci.

“Imponuje kada vam neko kaže da ste rijedak slučaj u BiH, da ste neko koga cijene i ko može uspjeti i u Banjaluci, Mostaru i Sarajevu, u ta tri “tora”. Ali to je zato što uvijek imam svoj stav i on je javan. Zato što druge cijenim i pokušavam u ljudima istaknuti ono što je dobro, a ne loše, a da pri tom ne mijenjam svoja uvjerenja”, napisao je Enis.

Bez pitanja…
Bešlagić je napisao da je dobio mnogo pitanja o kandidaturi, a jedino ATV-u odgovorio. S druge strane, pomalo i iznenađuje ideja SDP-a jer su danas priznali da glumca nisu ni pitali šta o svemu misli ali se, kako kažu, nadaju pozitivnom odgovoru. Misle da je on pun pogodak.

“Smatramo da Bosni i Hercegovini apsolutno trebaju novi ljudi, jer ovi koji nas 25 godina dovode do šizofrenije, mržnje, šizofrenije rata, nam ne trebaju više u ovoj državi. Kamo lijepe sreće da je u ovoj državi više Enisa, bilo bi nam mnogo bolje”, rekao je potpredsjednik Glavnog odbora SDP BiH Vojin Mijatović, prenosi ATV.

“Čovjek je personifikacija pomirenja, suživota, normalnog života, mira u ovoj državi i mi moramo zamoliti ljude poput njega da se aktiviraju”, rekao je potpredsjednik SDP BiH Draško Aćimović.

Prvi korak ka toj aktivaciji mogao bi da bude poziv iz SDP-a Enisu Bešlagiću da mu kažu da žele da ga kandiduju za najvišu poziciju u državi.Izvor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here