Lokalni privrednik poznat po nadimku Ibro Krnjo uz blagoslov inspekcije u Novom Pazaru zatvorio je jedini prolaz ka najfrekfentnijoj ulici u gradu, ulici 1. Maja te javnu svojinu pretvorio u privatan posjed. 

Prolaz koji je služio velikom broju trgovina od sada će po svemu sudeći biti lokal ili trafika. Izvođač radova pod plaštom “renovinanja” pregrađuje taj prostor kuda su trgovine iznosile smeće do kontejnera koji se nalaze iza te zgrade. Kako smo saznali, vlasnici su se bunili i inspekcija je izašla na lice mjesta, međutim, radovi su nastavljeni neradnim danima i prolaz će, vjerovatno, biti zagrađen i oduzet od građana!

Vlasnici lokala u blizini ovog objekta, kao i brojni građani koji stalno prolaze tim dijelom grada ogorčeni na ono šta se radi u strogom centru pozvali su televiziju da još jednom javno skrene pažnju na sve učestaliji slučaj “divlje gradnje”. 

Pokušali smo kontaktirati inspekcijsku službu koja je i najviše odgovorna po ovom pitanju, međutim nismo ih uspjeli naći na radnom mjestu, obzirom da je vikend. 

Izgleda da se gradska inspekcija oglasi samo kada su u pitanju objekti Islamske Zajednice.Izvor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here