Demokratska partija socijalista Crne Gore pobjednik je izbora u Mojkovcu, Petnjici, Tuzima i na Cetinju.

“DPS je u Mojkovcu ostvarila apsolutnu pobjedu i najbolji rezultat u odnosu na sve dosadašnje izbore, a u Petnjici je takođe apsolutna pobjeda DPS-a potvrdila rast rejtinga naše partije. Pobjedom u crnogorskoj Prijestonici potvrđen je kontinuitet državotvorne politike naše partije i povjerenje Cetinjana u DPS. Prijestonica se nije pokolebala, neće se pokolebati ni Crna Gora. Pobjeda i rast broja mandata koje je DPS osvojila u Tuzima, sa dosadašnjih sedam na novoosvojenih 16, svjedoče o povjerenju građana Malesije u politiku DPS-a”, navodi se u saopštenju DPS-a.

Dodaju da pobjede “imaju još veći značaj kada se ima u vidu atmosfera tenzija i stalnih incidenata koje je izazivala opozicija tokom kampanje”, prenosi portal Vijesti.

Buran dan

“Ali i tokom samog izbornog dana, u pokušaju da mimo volje građana i mimo zakona i izbornih pravila dođu do boljeg rezultata nego što im građani dodjeljuju. Pokazalo se da se samo odgovornom politikom i domaćinskim odnosom prema upravljanju opštinama može doći do apsolutne pobjede i povećanja povjerenja građana u politiku koju predstavljamo. Sjajni rezultati koje je Demokratska partija socijalista Crne Gore ostvarila na današnjim izborima, biće snažan vjetar u leđa našoj partiji, posebno vrijednim ljudima iz partijske mreže, uoči predsjedničkih i lokalnih izbora koji će biti održani na proljeće 2018. godine”, navodi se u saopštenju DPS.

Izborni dan je bio vrlo buran sa brojnim prijavljenim incidentima, podnijetim krivičnim prijavama i fizičkim obračunima.

Izvor: Agencije

Izvor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here