Savez Udruženja boraca Armije RBiH i organizacije porodica šehida i poginulih boraca općina Vlasenica i Zvornik zahtijevaju od premijera Federacije BiH Fadila Novalića da poništi odluku o imenovanju Svetlane Cenić sa funkcije predsjednice Nadzornog odbora JP BH Telecom.

U zahtjevu koji je upućen federalnom premijeru navodi se da su negativne reakcije i kritike javnosti potpuno opravdane, jer radi se o saradnici najagilnijih rušitelja BiH i agresora koji su počinili najteže ratne zločine, uključujući genocid.

Svetlana Cenić je imenovana u Nadzorni odbor BH Telecoma na prošloj sjednici Vlade FBiH i to na prijedlog SBB-a. Njeno imenovanje je podržao i HDZ, dok su ministri iz SDA bili suzdržani prilikom glasanja. SDA su kazali da nisu glasali za Cenić upravo zbog njene ratne prošlosti.

Svetlana Cenić i Fahrudin Radončić: Fotografija nastala 2007. godine na proslavi magazina “Azra” u vlasništvu grupacije Avaz. Svetlana Cenić je tada proglašena za “Ženu godine” u magazinu Azra

 

– Smatramo kako je Vlada FBiH institucija nadležna za zaštitu i afirmaciju države BiH i sprečavanje i jačanje snaga i pojedinaca koji su svojim djelima u prošlosti javno, jasno i otvoreno jačali rušitelje naše domovine. Postavljamo pitanje. Možete li zamisliti šta bi se desilo da je kojim slučajem neki kafe kuhar pripadnik ARBiH postao direktor Razvojne banke RS -a – stoji, između ostalog, u dopisu upućenom Novaliću.

Zbog toga odluku Vlade FBiH o imenovanju Svetlane Cenić na čelu BH Telecoma neprihvatljivom i tražimo od Vas da snagom autoriteta funkcije koju obavljate, pokrenete mehanizam za njeno poništenje, navodi se.

izvor: faktor.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here